Mike Kras wint Zwarte Cross 2013

maandag 29 juli 2013

Mike Kras van het Beursfoon Rockstar Suzuki Team heeft de zeventiende editie van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde gewonnen. Het motorsport/muziek festival trok over het hele weekend 162.000 mensen die Mike Kras naar de overwinning zagen rijden in de superklasse.

mike

De deelnemerslijst wordt ieder jaar sterker en met o.a. namen als Steve Ramon (tweevoudig Wereld Kampioen) en Marc de Reuver (meervoudig Nederlands Kampioen en Grand Prix winnaar) mocht wel gezegd worden dat het deelnemersveld dit jaar sterker was dan ooit tevoren.

Mike zit momenteel lekker in zijn vel en was na zijn overwinning in het EK MX2 in Finland gemotiveerd om ook tijdens de Zwarte Cross een goed resultaat neer te zetten. De rijder uit Fijnaart begon positief aan het weekend door op vrijdag een tweede tijd neer te zetten in de tijdtraining.

Over het hele weekend stonden er vier manches op het programma die allemaal telden waardoor er dus geen schrapresultaten waren. Mike en zijn Suzuki zijn een perfecte match tot het pakken van goede starts en dit werd dit weekend nog maar eens bewezen. Mike pakte in alle vier de manches een goede start en wist twee van de vier manches te winnen. In de andere twee manches werd hij tweede en derde en hiermee verzekerde hij zich van de eindzege.

mike

Volgend weekend staat er voor Mike een wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 op het programma in Loket, Tsjechie.

Einduitslag Zwarte Cross:
1 Mike Kras 192 Pnt
2 Brian Bogers 190 pnt
3 Marc de Reuver 174 Pnt
4 Steve Ramon 168 Pnt
5 Rick Satink 161 Pnt

BUSINESS PARTNERS